28-30 Март 2012
ДВА ДОКЛАДА АНАЛИЗИРАТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАЗАР НА ФОТОВОЛТАИЦИТЕ

Два доклада анализират европейския пазар на фотоволтаиците /PV/ към момента и очертават тенденциите за 2012 г. и в по-дългосрочен план. Има определени индикации, които сочат забавен растеж на индустрията във водещи страни за сметка на по-интензивен растеж в някои по-малки региони.

Според Европейската асоциация на фотоволтаичната индустрия /EPIA/ новите PV мощности, които бяха свързани през 2011 г. към електропреносната мрежа в световен мащаб са нараснали с 67 процента и са достигнали почти 28 гигавата /GW/. От тях 21 GW са в Европа, което е ръст от 57% спрямо 13.3-те GW през 2010 г.
Според авторитетното изследване на Solarbuzz на групата NPD ръстът на европейския соларен PV пазар е 18% като цяло, с много силен финал и ръст от 23% през последното тримесечие на годината.
Експертите смятат, че разликата в двете изследвания трябва да се търси в тълкуването на термина „инсталиране” и вероятно има разминаване в датите на свързване на новите мощности, както и използване на различни групи данни, например разлика в търсенето и предлагането.
ДИСКУСИОНЕН ФОРУМ "ФОТОВОЛТАИКА – ЕДНА ИНДУСТРИЯ НА КРЪСТОПЪТ"

На 29 март в София, Международен Изложбен Център, зала 6, ще се проведе дискусия за бъдещите възможности и рискове на фотоволтаиката, организиран от немската фирма pvXchange и Виа Експо. Събитието се организира паралелно на 8 Конгрес за ЕЕ и ВЕИ (28-30 март).
Основни теми:
- Европейските пазари – има ли съответствие между пазарите и очакванията?
- Грид Паритет – Какво се случва след субсидиите?
- Ускоряване възприемането на фотоволтаиката – Каква е ролята на консуматора?
- Консолидация на фотоволтаичната индустрия – Как да оцелее?
- Как да се оптимизира дистрибутирането на фотоволтаиката?
- Традиционни соларни фирми срещу новите – Кой ще победи?
Участниците в дискусията ще са:
· David Rehacek – SMA Solar Technology AG, (инвертори)
· Tobias Krauth – Sungrow Deutschland GmbH, (инвертори)
· Dusan Kutal – Trina Solar Ltd., (модули)
· Matthias Wagner – GCL-Poly Energy Holdings Ltd., (пластини)
· Georg Urban – PVXCHANGE International AG, (дистрибуция)
За да разберете как да участвате и рекламирате своята фирма, пишете на office@viaexpo.com
ЕС-3 ООД


Инвестицията във фотоволтаична инсталация, независимо от нейната мощност е сериозно начинание и ние в ЕС-3 имаме готовност да окажем пълно съдействие на нашите клиенти при работата, свързана с планирането, административния процес и самото изграждане на системата. Фирмата предлага фотоволтаични системи според желанието и нуждите на клиента. Предлагаме проектиране, доставка на оборудване и изграждане на фотоволтаични системи. Системите могат да бъдат мрежови (където електричеството, което се произвежда се продава) или автономни (където ел. се ползва за собствена консумация). Автономните системи са съобразени изцяло с нуждата на домакинството от електрическа енергия. Освен това предлагаме консултация и изпълнение на административни услуги по изграждането и присъединяването на PV системи. И двата вида системи са обект на интерес от страна както на големи фирми, които искат да инвестират във ВЕИ, така и на частни лица и домакинства.
SMART SOLAR


Изградените обекти на SMART SOLAR са вече шест, разположени на близо 216000 кв.м в различни части на България, с обща мощност 5000 кWp. Първият от тях е с мощност 2000 кWp и е в експлоатация от повече от година. Всички обекти, изградени от SMART SOLAR, реализират по-високо производство от очакваното по прогнозни одити, правени от инвеститори и/или банки. Това е така поради високия стандарт в проектирането и изпълнението на обектите. Към настоящия момент обектите в процес на изграждане са 9 - соларни паркове с обща мощност 44 400 кWp и вятърни паркове с мощност 6000 кWp, разгърнати на площ от 1 705 333 кв.м. Усилената работа по обектите не попречи на SMART SOLAR да защити още веднъж качеството на предлаганите услуги - след сертифициране по ISO 9001:2008 успешно премина одита по сертифицаране по международния стандарт TUV.
LONG MAN LTD


В началото на м. февруари 2012 год. в реална експлоатация беше въведен и последният етап от вятърен парк Храброво, находящ се в района на с.Храброво , община Балчик. Общата инсталирана мощност на парка е 14 MW и се състои от 7 броя вятърни генератори Vestas V90-2.00MW.В основната си част проектната документация на вятърния парк, включително и присъединяването му съм електропреносната мрежа на Е.ОН България Мрежи АД, е разработена от Лонг Ман ООД, а цялостното изграждане на парка извърши Ей Би Си Уинд Фарм ООД.Вятърният парк е реализиран съвместно с датската компания Global Wind Power A/S. С реализирането на този обект Лонг Ман Холдинг АД, част от чиято структура са компаниите Лонг Ман ООД и Ей Би Си Уинд Фарм ООД, за пореден път затвърди позиции се на лидер в сектора и показа професионализъм в проектирането, изграждането и въвеждането в експлоатация на ветроенергийни обекти.Като гаранция за качество на дейността си и двете компании са сертифицирани по международните стандарти за качество ISO 9001 и управление на здравето и безопасността при работа OHSAS 18001. Сертификатите на Лонг ман ООД обхващат дейностите по проектиране на вятърни паркове, а Ей Би Си Уинд Фарм ООД е сертифицирана за изграждане и поддръжка на вятърни паркове.
NEON ENERGY


NEON ENERGY е международна компания, която поддържа зелената кауза с дейността си в областта на фотоволтаичните системи. Фирмата е специализирана в две направления: инженеринг (планиране, проектиране и изграждане) и бизнес-развитие на проектите (финансиране и стратегическо управление на проекта). NEON ENERGY консултира, проучва, проектира, изгражда и монтира висококачествени фотоволтаични системи в България и по света – от соларни паркове до покривни фотоволтаични инсталации за жилищни и бизнес-сгради. NEON ENERGY присъства на международните пазари: Франкфурт – Германия, Рим – Италия, Атина – Гърция и Ларнака – Кипър. Нашата компания разполага с екип от квалифицирани специалисти с над 25-годишен професионален опит в сферата на енергийните и специализираните технологии, проектирането и енергийното строителство, планирането и управлението на проектите, икономиката и маркетинга. През 2011 г. NEON ENERGY с гордост стартира своята дейност в България с откриването на офис в столицата София. Не на последно място NEON ENERGY може да Ви осигури финансови решения за изпълнение на Вашия проект благодарение на установените добри взаимоотношения с подбрани финансови институции.
ENF - най-големият интернет портал за фотоволтаика в света


ENF наскоро започна да издава електронен бюлетин. Като се абонирате за него, вие ще получите информация за най-новите компании от целия свят, най-новите събития, които ще бъдат проведени в рамките на един месец, и свободните работни места в соларния бранш. Кликнете тук, за да се абонирате за бюлетина. ENF започна своята дейност през 2005 г. във Великобритания и Китай. Интернет порталът има регистрирани повече от 16 000 компании, разделени в 8 основни категории. Уебсайтът е на ENF е на 8 езика.
За повече информация, моля, кликнете ТУК

Спонсори:Медиен спонсор: