Via Expo Newsletter
December 2011
Ako ne se chete kliknete
28 - 30 Март 2012, София
Водещите фирми в областта на вятърната енергия Global Wind Power и Vestas отново сред участниците на изложението EE & RES
Глобал Уинд Пауър е водещ предприемач в областта на вятърната енергия на европейския пазар. Усилията са изцяло концентрирани в силата на вятъра и до момента са инсталирани повече от 250 ветрогенератора в Германия, Дания, Франция, Румъния и България.
Основната дейност на Глобал Уинд Пауър е реализацията на ветроенергийни проекти, като засега сa осъществили четири такива в България с обща мощност 62 MW в областта на Каварна, Камен бряг, Шабла и Балчик.
Глобал Уинд Пауър България приключи успешно работа по изграждането и пускането в експлоатация на последния си, четвърти поред, вятърен проект за последните 4 години. Паркът се състои от пет 2 MW турбини ВЕСТАС тип V-90 и беше поставен под напрежение и присъединен към мрежата на Е.ОН в средата на месец септември 2011 година. Проектът се намира в землището на село ...
Vestas, световен лидер в областта на вятърната енергия, с над 300 инсталирани турбини на територията на България към юни 2011 г., има два офиса в София и Варна.
Всеки ден, Vestas доставя чиста енергия, като с това допринася за глобалната борба с изменението на климата. Вятърната енергия, доставяна от 44 500-те вятърни турбини на Vestas, намалява емисиите на въглероден двуокис с около 50 милиона тона всяка година, като в същото време осигурява енергийна сигурност и независимост.
В края на 2011 г. Vestas инсталира вятърни турбини в 67 страни, осигурявайки повече от 20 000 работни места.
Една от страните, в която Vestas наскоро разшири своята дейност, е Украйна - първата турбина ...
Виа Експо
T/F 032 945 459, 960 011 | E tanya@viaexpo.com | W www.viaexpo.com
Виа Експо ООД, пл. Антон Чехов 3, Пловдив 4003, www.viaexpo.com