Енергийна ефективност и ВЕИ: 7 – 9.04.2020

ElectriQube - Успешни и ефективни решения, използвани при производството и потреблението на енергия

2017-10-30 14:53:56

Девижън е компания фокусирана върху създаването на уникални и иновативни решения, които преди всичко доставят резултати. За втора поредна година фирмата ще представи ElectriQube  -  Система за прогнозиране, балансиране и управление на небаланси, производствени графици и отчети в производството и потреблението на ел. енергия. Продуктът се използва от много производители и търговци на ел. енергия - ВЕЦ, ТЕЦ, ВЕИ  и природен газ.

Интервю с г-н Петър Нелков, управител на Девижън

Г-н Нелков какво е новото в системата ElectriQube?

През изминала една година успяхме да постигнем поставените цели, а имено да изкараме няколко нови версии на познатите продукти, както и да увеличим броя на клиентите, използващи платформата.
Екипът ни също така увеличи състава си. Най-новото в билинг системата е клиентския портал и изградената връзка с Агенция митници.

Какви са нейните предимства пред останалите подобни продукти на пазара?

Платформата предоставя възможност за прогнозиране на потребление или производство на база исторически данни, както и наблюдение в реално време. Вярвам също, че предимство е отношението цена-качество.

Освен производителите и търговците на ел. енергия, промишлени предприятия са потенциален ползвател на продукта. Какви биха били техните ползи?

През изминалата година успяхме да внедрим мониторинг системата в няколко производствени завода. Основното предизвикателство при тях беше времето за опресняване на данни от измервателните устройства. Екипът ни успя да постигне време под една минута. Оправдахме също и високите очаквания и нужди на енергетиците.

С ElectriQube ЕнергоПро намали разходите за небаланси с 300%. Как се постига такъв забележителен резултат?

Както казах вече, с помощта на нашите инженери успяхме да постигнем опресняване на данните под една минута. Възможността за софтуерно управление на производствения процес доведе до минимизиране на небалансите почти до нула.

Как се приема ElectriQube на чуждия пазар? Имате ли клиенти извън страната ни?

Все още не, но се надявам скоро да излезем и на международния пазар.

Още от секцията "Енергийна ефективност и ВЕИ: 7 – 9.04.2020" :
  • Енергиен мениджмънт чрез ElectriQube
  • Енергоефективно улично, индустриално и офисно осветление
  • Системи за ресурсна и енергийна ефективност от Куатроджи
  • Националната Асоциация по Биомаса (BGBIOM) в полза на бизнеса и потребителите
  • Коледно-новогодишни промоции на ЛидерЛайт България, участници в изложението за ЕЕ и ВЕИ
  • Елтрак България ще представи на ЕЕ и ВЕИ 2017 своите когенерационни централи и новостите в продуктовата си гама - хибридни системи за автономно захранване.
  • Запознайте се със системите за производство на пелети от дървесина, слама, слънчогледови люспи и битови отпадъци на Amandus Kahl
  • Интервю с г-н Михаил Костадинов, управител на Филтър ООД, България
  • Брюксел одобри държавна помощ от 31 млрд. евро за чешките ВЕИ
  • Комфорт с шведските термопомпени системи NIBE
  • Филтър – надежден партньор в изграждането и поддържане на когенерационни инсталации, котелни централи за производство на пара и топла вода и др. енергоефективни решения
  • EuroACE и материала им EPBD Workshops Summary Booklet
  • Интервю с г-н Антон Войновски, мениджър Херц Арматура - Официален представител на HERZ за България
  • Биогаз инсталации в България
  • Позеленява ли бизнесът
  • Двама министри откриха Форума и изложенията за устойчива енергия, градове и управление на отпадъци
  • Нови решения за общините
  • ЕЕ и ВЕ и Save the Planet ще представят решения за оползотворяване на отпадъците в селското стопанство
  • Позивамо вас да посетите међународне изложбе и конференције о ЕЕ и ОИЕ
  • Ве покануваме да ги посетите меѓународните саеми и конференции за ЕЕ и ОЕ (eнергетска ефикасност и обновлива енергија), Smart Cities (паметни градови) и Save the Planet (управување со отпадот)
  • Технологиите, които променят енергетиката, градовете и начина на управление на отпадъците
  • ЕНЕРГЕТИКА, ГРАДОВЕ И ОТПАДЪЦИ – кои са съвременните решения за тяхното устойчиво управление?
  • Премиjере производа на тематским саjмовима и актуелни теме на екоконференциjама за jугоисточну европу
  • Котли и енергийни системи за българската индустрия от AMBITERMO (Португалия)
  • Решения за директно оползотворяване на геотермална енергия са приложими и в България
  • Енергийно оползотворяване на отпадъци чрез технологията на MARTIN
  • Трябва да строим с високи стандарти и да прилагаме наличните решения за сгради с ниско потребление на енергия
  • Представяне на турбините MARC® в България
  • Когенерационните инсталации – конкурентен и изгоден начин за производство на електрическа и топлинна енергия за инвеститори и потребители
  • Кои са продуктовите акценти на изложенията за Югоизточна Европа през 2016?
  • Екобрикети и пелети с висока калоричност ще бъдат представени от Хайтек ЕООД на ЕЕ & ВЕ 2016
  • „Мечта на всеки собственик на нова сграда е тя да бъде енергийно ефективна“ - интервю с Диана Панчева
  • Предложения на К. Чепъков на ЕЕ и ВЕ 2016: свръхбързи контролери, зарядни устройства и система за оползотворяване на соларната енергия
  • Малки биогаз инсталации от Schmack Biogas – рентабилно и екологично решение за селското стопанство